Töltött paprika

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

Előkészítjük a zöldségféléket.

A darálthúst összekeverjük a tojással, fűszerekkel, fokhagymával, hagymával és a rizzsel. Beletöltjük a paprikákba a masszát. Óvatosan fazékba helyezzük, majd az edény falán csurgatva öntjük hozzá a sós forró vizet. Előfőzzük.

Az olajból és lisztből elkészítjük a zsemleszínű rántást. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, kevés cukorral, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és paradicsom ivólével higítjuk. Csomómentesre keverjük, bő lére engedjük; a hígításhoz az előfőző vízből szűrünk hozzá. Forrás után belehelyezzük a maradék húsból készült gombócokat és összefőzzük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

A szószhoz:

  • 1 ek étolaj
  • 4 ek liszt
  • 1/2 tk őrölt édes pirospaprika
  • 360 g sűrített paradicsom (házi)
  • paradicsom ivólé
  • 2 ek cukor
  • ízlés szerint só

A töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sertés darálthús
  • 20 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 8 darab TV paprika
  • ízlés szerint só

Fotók