Egyszerű savanyú leves

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A kockára vágott répát a burgonyával feltesszük főni - bő vízben (körülbelül 1,5-2 l).

Forráskor hozzáadjuk a babérlevelet, köménymagot és az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát; sózzuk, házi ételízesítővel, kaporral ízesítjük.

Amikor már majdnem megfőtt a burgonya és a répa, egy csésze segítségével egyenként hozzáadjuk a leveshez a tojásokat.

Tejfölös habarással sűrítjük. Kevés ecettel utóízesítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 0,6 kg burgonya
  • 3 nagyobb répa
  • 1 fej vörös hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • néhány szem köménymag
  • csipet kapor
  • ízlés szerint só
  • 2 teáskanál házi ételízesítő
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 tojás
  • 2 teáskanál ecet (20%-os)

Fotók