Húsleves csigatésztával

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A tyúkot alaposan megmossuk, és 2 kanál sóval felrakjuk főni 5-6 l hideg vízbe, alacsony lángon. Forráskor lehabozzuk, majd körülbelül 2 óra főzés után belehelyezzük a zellert és a karalábét. Ekkor szórunk bele pár szem feketeborsot.

1 óra múlva fokozatosan hozzáadjuk a tisztított zöldségféléket: előbb a nehezebben fövőket. Házi levesízesítőt, sáfrányt, szerecsendiót, szegfűborsot, köményt adunk hozzá.

A levest minimális lángon fedő nélkül főzzük. A teljes főzésidő 4-5 óra.

Amikor elkészült, óvatosan kiemeljük a zöldségeket, a húst apróra szeleteljük, külön-külön tálaljuk. Időközben külön kifőzzük a házi csigatésztát.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 1,5 kg házi tyúk 
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 1/2 zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 darab burgonya
  • petrezselyem- és zellerzöld
  • 1-2 levél kelkáposzta (ha van)
  • 3-4 rózsa karfiol (ha van)
  • ízlés szerint só, (egész) feketebors, sáfrány, szerecsendió, szegfűbors, kömény
  • házi levesízesítő
  • 25 dkg 8 tojásos házi csigatészta

Fotók