Túróslepény

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A lisztet összekeverjük a porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal.

Kétfelé mérjük.

Az egyik felébe elmorzsolunk 5 dkg margarint. A kivajazott edénybe egyenletesen beleszórjuk a margarinos lisztet. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk mazsolával, meghintjük a vaníliás cukorral. A túróra is szórunk kis citromhéjat. A félre tett liszt-cukor elegyet a túróra szórjuk. Ezután a tejjel elkeverjük az egész tojásokat, és egyenletesen megöntözzük az összeállított süteményünket. Megolvasztunk 5 dkg vajat, ezzel szintén meglocsoljuk a süteményt.

170 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Házi bodzanektárral kínáljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 22 dkg porcukor
  • ízlés szerint reszelt citromhéj, mazsola
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 20 g vaníliás cukor

Fotók