Túróslepény
Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség
A lisztet összekeverjük a porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal.
Kétfelé mérjük.
Az egyik felébe elmorzsolunk 5 dkg margarint. A kivajazott edénybe egyenletesen beleszórjuk a margarinos lisztet. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk mazsolával, meghintjük a vaníliás cukorral. A túróra is szórunk kis citromhéjat. A félre tett liszt-cukor elegyet a túróra szórjuk. Ezután a tejjel elkeverjük az egész tojásokat, és egyenletesen megöntözzük az összeállított süteményünket. Megolvasztunk 5 dkg vajat, ezzel szintén meglocsoljuk a süteményt.
170 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Házi bodzanektárral kínáljuk.
Jó étvágyat!