Krumplifőzelék csabai sültkolbásszal

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A krumplifőzelékhez: 

A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és forró sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet is. Amikor félpuhára főtt, tejfölös habarással sűrítjük. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.

 

A kolbászhoz: 

Az apróra darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk, bélbe töltjük vagy 2 ujjnyi vastag, krülbelül arasznyi hengereket képezünk, tepsiben saját zsírján pirosra sütjük.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

A krumplifőzelékhez

  • 0,5 kg burgonya
  • babérlevél
  • 3 ek liszt
  • 1 ek ecet
  • 2 dl tejföl

 

A „CSABAI” csemegekolbászhoz: 

  • 1 kg darálthús - ízlés szerint 20-30% zsiradék
  • 2 dkg piros csemegepaprika
  • 2 dkg só
  • 2 g finomra őrölt fokhagyma
  • 1,8 g fűszerkömény

Fotók