Gombás fasírt rizzsel

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Kislángon, lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk és tovább pároljuk. A húst, tojást, zabpelyhet és a fűszereket egy tálba tesszük, a hagymás gombával összedolgozzuk. Egy őzgerincformát kivajazunk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokon 50 perc alatt megsütjük. További 15 percig a formában pihentetjük, végül egy tálra borítjuk.

 

A megmosott, válogatott rizst kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, egy fej vöröshagymát egyben hozzáadunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival felette ellepje, sütőben készre pároljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

A gombás fasírthoz:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 20 dkg gomba
  • 1 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • ízlés szerint petrezselyem zöld, só, őrölt bors

A rizshez:

  • 0,5 kg rizs
  • ízlés szerint só
  • olívaolaj

Fotók