Sajtkrémleves

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A vaj és olívaolaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, majd meghintjük a liszttel. Hozzáöntjük a tejet, a tejszínt, a kémsajtot és az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, végül őrölt szerecsendiót is adunk hozzá.

Egyenletesre keverjük, majd hozzáadjuk az előre lereszelt sajtokat. Addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad, majd botmixerrel simára turmixoljuk.

Levesgyönggyel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • vaj
  • olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 l húsleves alaplé
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 tubus krémsajt
  • 25 dkg sajt (ízlés szerint többféle is lehet)

Fotók