Tárkonyos raguleves

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A hagymát kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a sót, fehérborsot, petrezselyemzöldet, tárkonyt és a fokhagymát. Alaposan összekeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet is.

A megtisztított, felkockázott zöldségeket a megpirult csirkemellhez adjuk, összepirítjuk. Felöntjük vízzel és 25-30 percig főzzük. Miután megpuhultak a hozzávalók, tejszínnel sűrítjük. Egy teáskanálnyi citromlével ízesítjük.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db karalábé
  • borsó
  • 2-3 mokkáskanál friss morzsolt tárkonylevél
  • 250 ml főzőtejszín
  • petrezselyemzöldje
  • fehérbors
  • citromlé
  • étolaj

Fotók