Rakott krumpli

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A héjas burgonyát és a tojásokat megmossuk, majd külön-külön megfőzzük. Amikor elkészültek kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk a burgonyát, és a tojások héját is leszedjük.

A kolbászt, a krumplit és a tojásokat egyenletesen felkarikázzuk.

Egy hőálló tálat kizsírozunk, és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy az alját és a tál falait is egyenletesen, vékony rétegben fedje. Ezután a hozzávalókat rétegezve helyezzük bele: előbb a burgonyát (ekkor megsózzuk), majd a tojáskarikákat, és végül a kolbászt. Két sort képzünk, majd a tetejét tejföl borítjuk.

190 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel pirosra sütjük.

Cukormentes őszibarack befőttel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 8 db burgonya
  • 6 db tojás
  • 0,5 l tejföl
  • 25 dkg csabai kolbász
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Fotók