Töltött fasírt párolt zöldségekkel

Beküldte: Békéscsaba-Jaminai Komatál Közösség

A tojásokat feltesszük főni.

A húst összedolgozzuk a fűszerekkel és egy tojással. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk, és a húshoz adjuk. A masszát alaposan összedolgozzuk. Amíg a tojások főnek, félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Az őzgerincformát kiolajozzuk, az aljába belenyomkodjuk a massza egyharmad részét. Ráhelyezzük a keményre főtt tojásokat, majd a fasírtalap maradékával befedjük. Sütőbe tesszük, 180 fokon sütjük körülbelül másfél órát, majd aranybarnára pirítjuk.

A zöldségeket a kukoricával együtt vajon megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

A fasírthoz:

  • 60 dkg pulyka darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 tojás
  • 2 darab száraz, teljeskiörlésű zsemle
  • ízlés szerint só, bors, házi ételízesítő, pirospaprika
  • olívaolaj

A töltelékhez:

  • 5 tojás

A párolt zöldséghez:

  • bébi répa
  • zöldborsó
  • brokkoli
  • kukorica
  • teavaj

Fotók