Rántottszelet torta

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A szokásos módon elkészítjük a rántott szeletekett, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük róla. Hűlni hagyjuk. 

A rizst zsiradékon megpirítjuk, fehér borssal, ételízesítővel, oregánóval ízesítjük, és dupla mennyiségű vízzel felöntve megfőzzük. Majd egy hosszúkás műanyag formába tesszük. 

Ha minden kihűlt, a rizst a formával egy tálca közepére helyezzük. Körésorakoztatjuk a hússzeleteket, egymás mellé állítva (egy dekorzsineggel rögzíthetjük).

Óvatosan lehúzzuk a rizsről a műanyag edényt, a maradék rizst pedig kisebb tálba tesszük és a tetejére helyezzük. Itt is körberakjuk a megmaradt rántott szeletekkel (esetleg fasírtgolyókkal, rántott gombafejekkel).

Ízlés szerint dekoráljuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 16 szelet sertéskaraj/csirkemell
  • 2 bögre rizs
  • ízlés szerint só, bors, ételízesítő, oregánó

Fotók