Zöldségleves daragaluskával
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A zöldségeket daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk, és felhevített zsiradékra helyezzük a borsóval együtt; magas hőfokon gyakori keveréssel öt-hat percig pároljuk.
Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük, és lassú forralással kb. 20 percig főzzük.
Közben a daragaluskához villával habosra verjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, és annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy nagyjából kikevert tejföl sűrűségű legyen.
Néhány perc pihentetés után kanállal galuskákat szaggatunk a lassan fővő levesbe, és együtt főzzük még további 10 percig, amíg a galuskák és a zöldségek is együtt megpuhulnak.
Rövid pihentetés után petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Jó étvágyat!