Zöldségleves daragaluskával

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A zöldségeket daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk, és felhevített zsiradékra helyezzük a borsóval együtt; magas hőfokon gyakori keveréssel öt-hat percig pároljuk.

Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük, és lassú forralással kb. 20 percig főzzük.

Közben a daragaluskához villával habosra verjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, és annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy nagyjából kikevert tejföl sűrűségű legyen.

Néhány perc pihentetés után kanállal galuskákat szaggatunk a lassan fővő levesbe, és együtt főzzük még további 10 percig, amíg a galuskák és a zöldségek is együtt megpuhulnak.

Rövid pihentetés után petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat!

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 30 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 25 dkg zöldborsó 
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj/zsír 
  • 1-2 húsleveskocka vagy ételízesítő
  • aprított petrezselyemzöldje
  • őrölt bors

A daragaluskához:

  • 1 tojás
  • búzadara (amennyit a tojás felvesz)

Fotók