Töltött paprika
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A paprikákat magházától megtisztítjuk. (Ajánlott módszer: a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumáját.)
A rizst félig megfőzzük (nem feltétlenül szükséges). A hagymát kevés zsíron megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek legyen helye növekedni.
Nagyobb lábas/fazék aljára helyezzük a paprikák levágott végét, majd belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat is.
Egy kisebb lábasban kevés zsíron vagy olajon liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét; sózzuk, cukrozzuk, felengedjük vízzel, és a paprikákra öntjük.
Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.
Friss kenyérrel és tejföllel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!