Töltött paprika

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A paprikákat magházától megtisztítjuk. (Ajánlott módszer: a száránál fogva befelé nyomjuk, és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumáját.)

A rizst félig megfőzzük (nem feltétlenül szükséges). A hagymát kevés zsíron megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek legyen helye növekedni.

Nagyobb lábas/fazék aljára helyezzük a paprikák levágott végét, majd belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat is.

Egy kisebb lábasban kevés zsíron vagy olajon liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét; sózzuk, cukrozzuk, felengedjük vízzel, és a paprikákra öntjük.

Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.

Friss kenyérrel és tejföllel tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 10 db tv paprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 400 g sűrített paradicsom
  • só, bors, fűszerpaprika, 1 ek cukor ízlés szerint
  • kevés zsír/2 ek étolaj
  • 1,5 ek liszt

Fotók