Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával és sült répával

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A vagdalt hozzávalóit (a főtt tojás kivételével) összekeverjük, és a húsmassza felét egy kiolajozott őzgerinc formába tesszük. Ráhelyezzük a főtt tojásokat, és beborítjuk a fasírt másik felével.

Alufóliával letakarva 180 fokon kb. 40 percen keresztül sütjük. Az idő leteltével óvatosan kiborítjuk egy tepsire, és visszatesszük, hogy szépen megpiruljon.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, daraboljuk, és sós vízben nem túl puhára főzzük. A petrezselymet megtisztítjuk, apróra vágjuk, a burgonyával óvatosan összeforgatjuk.

A répát kicsit előfőzzük, majd serpenyőben hevített kevés olajon szép pirosas színűre pirítjuk, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3-4 db szikkadt zsemle
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés őrölt kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tojás
  • 3 főtt tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa

Petrezselymes burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 csokor friss petrezselyemzöldje 

Sült répához:

  • 4-5 sárgarépa
  • kevés olaj a sütéshez
  • só, bors ízlés szerint

Fotók