Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával és sült répával
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A vagdalt hozzávalóit (a főtt tojás kivételével) összekeverjük, és a húsmassza felét egy kiolajozott őzgerinc formába tesszük. Ráhelyezzük a főtt tojásokat, és beborítjuk a fasírt másik felével.
Alufóliával letakarva 180 fokon kb. 40 percen keresztül sütjük. Az idő leteltével óvatosan kiborítjuk egy tepsire, és visszatesszük, hogy szépen megpiruljon.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, daraboljuk, és sós vízben nem túl puhára főzzük. A petrezselymet megtisztítjuk, apróra vágjuk, a burgonyával óvatosan összeforgatjuk.
A répát kicsit előfőzzük, majd serpenyőben hevített kevés olajon szép pirosas színűre pirítjuk, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Jó étvágyat!
Szóljon hozzá!
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 3-4 db szikkadt zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- kevés őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tojás
- 3 főtt tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
Petrezselymes burgonyához:
- 1 kg burgonya
- só
- 1-2 csokor friss petrezselyemzöldje
Sült répához:
- 4-5 sárgarépa
- kevés olaj a sütéshez
- só, bors ízlés szerint