Savanyú tojásleves

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A felforrósított zsíron vagy olajon megfuttatjuk a lisztet, mikor pirulni kezd, rátesszük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal ízesítjük, majd felforraljuk.

A forrásban lévő levesbe egyesével tesszük bele a tojásokat (ha egész tojást szeretnénk bele), vagy felverjük és villával kis adagokban tesszük bele. Ekkor ne keverjük, öt percig alacsony lángon főzzük.

Végül beleszórjuk a petrezselyemzöldet.

Tálaláskor kevés ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük, levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockát is hinthetünk a tetejére.

 

Jó étvágyat!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 2 ek zsír/olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • 1 ek só
  • negyed tk bors
  • fél tk köménymag
  • 4 tojás
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • ecet ízlés szerint

Fotók