Rántott csirkecomb petrezselymes burgonyával

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, és igény szerint kicsontozzuk, megsózva félrerakjuk. Majd a combokat félig előfőzzük sós vagy alapleves vízben. 

A szokásos módon bepanírozzuk (a lisztet egy teáskanál borssal összekeverjük, a felvert tojáshoz pedig hozzáöntjük a tejet, a harmadik tálban zsemlemorzsázzuk), és kisütjük a húsokat.

A burgonyát megtisztítjuk, daraboljuk. Sós vízben nem túl puhára főzzük.

A petrezselymet megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy-két kanál zsíron megfuttatjuk.

Végül a burgonyával óvatosan összeforgatjuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • 6 egész csirkecomb
  • 3 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 dl étolaj

Petrezselymes burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 csokor friss petrezselyem 
  • 1 ek sertészsír

Fotók