Paradicsomos borsóleves

Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége

 

A hagymát zsíron megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a fűszerpaprikát. Közben karikára vágjuk a sárgarépát és a fehérrépát, a burgonyát pedig apró kockákra.

Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a borsót, a sárgarépát, a leveszöldséget, a burgonyát, és jól összekeverjük. Kevergetés közben hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a kockára vágott paradicsomot is. Egy kis ideig pirulni hagyjuk, majd felöntjük vízzel. Lefedjük, és közepes lángon forrásig főzzük. (Ha szükséges, lehabozzuk.) Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ízlés szerint 1 evőkanál ecetet.

A végén összekeverjük a tojást, a lisztet és a vizet, és kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Ha az összes galuska feljött a gazdag leves tetejére, levesszük a tűzről.

Tejföllel vagy sűrített paradicsommal tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat!

Szóljon hozzá!

Hozzávalók

  • fél ek zsír
  • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 kisebb burgonya
  • fél szál kolbász
  • 1 bögre zöldborsó
  • fűszerpaprika, só, bors
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek ecet
  • 1 tojás
  • 3 ek liszt
  • víz

Fotók