Paradicsomos borsóleves
Beküldte: NMI Heves Megyei Igazgatóságának Komatál Közössége
A hagymát zsíron megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a fűszerpaprikát. Közben karikára vágjuk a sárgarépát és a fehérrépát, a burgonyát pedig apró kockákra.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a borsót, a sárgarépát, a leveszöldséget, a burgonyát, és jól összekeverjük. Kevergetés közben hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a kockára vágott paradicsomot is. Egy kis ideig pirulni hagyjuk, majd felöntjük vízzel. Lefedjük, és közepes lángon forrásig főzzük. (Ha szükséges, lehabozzuk.) Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ízlés szerint 1 evőkanál ecetet.
A végén összekeverjük a tojást, a lisztet és a vizet, és kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Ha az összes galuska feljött a gazdag leves tetejére, levesszük a tűzről.
Tejföllel vagy sűrített paradicsommal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!