Receptgyűjtemény

Hozzávalók
- 50 dkg juhtúró
- 50 dkg kukoricadara
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- 150 g trappista sajt
- 1 db tömlős camping sajt
- kis adag vaj
- 2 l víz
- só ízlés szerint

Hozzávalók
- 4 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 1 kis db zeller
- 1 db karalábé
- 200 g mirelit (vagy friss) zöldborsó
- 1 fej hagyma
- zöldfűszerek (petrezselyem, bazsalikom, tárkony, borsikafű)
- só ízlés szerint
- 3.5 l víz
- levestészta ízlés szerint
(Kb. 6 főre elegendő)

Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsiradék
- 50 dkg csirkemell filé
- só
- 1 tk őrölt fehérbors
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- 20 dkg mirelit kukorica
- 20 dkg mirelit sárgarépa
- 30 dkg rizs

Hozzávalók
- 20 dkg füstölt lazac felszeletelve
- 4 dl tej
- darált dió
- lasagne tészta
- spenótpüré
- liszt
- vaj
- só, bors, szerecsendió

Hozzávalók
- 50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 + 1/2 dl olaj

Hozzávalók
- olivaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg darált hús
- só, bors
- 3 konzerv paradicsomszósz
- bazsalikom, szurokfű (azaz oregánó)
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 1 l tej
- 50 dkg lasagne tészta (1 csomag)
- 10 dkg sajt
- 1 paradicsom felszeletelve

Hozzávalók
- 1 kg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só, bors, petrezselyem
- fél maroknyi szeletelt, szárított vargánya
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg vaj
- 10 dkg bacon

Hozzávalók
- 1 kakas
- 5 fej hagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 20 dkg szalonna
- 1 evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
A nokedlihez:
- 50 dkg liszt
- 4 tojás
- csapott kanál só
- 1 pohár víz

Hozzávalók
- 1 egész tyúk
- 4 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 1 fél zellergumó
- 1 fej hagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál egész fekete bors
- 1 db babérlevél
- só ízlés szerint

Hozzávalók
- egy vödör zöldparadicsom
- só
- cukor
- ecet
- egész bors
- mustármag
- koriander
- babérlevél
- borkén, nátriumbenzoát

Hozzávalók
- két szelet karaj
- két szelet tarja
- 0,3 kg burgonya
- 0,3 kg batáta
- 5 dkg vaj
- só, bors
- fél dl olaj
- fél dl mustár
- fél l olaj és 0,3 kg zsír a sütéshez
- 1 tojás
- kevés liszt
- kevés zsemlemorzsa

Hozzávalók
- két magház nélküli héjas alma
- két hámozott burgonya
- 3 közepes meghámozott cékla
- 1l sós víz
- fél citrom leve
- egy evőkanál balzsamecet
- egy nagy kanál méz
- egy marék mazsola (elhagyható)
- 1 dl tejföl

Hozzávalók
- 4-5 csirkemell szelet és 2 darab kicsontozott felsőcomb
- 1 fej brokkoli
- 1 dl joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, fehérbors
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 dl étolaj vagy zsír
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 20-30 dkg sajt (trappista, ementáli, füstölt ízlés szerint)
- 1 csésze bulgur, 1 csokor petrezselyem

Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 tojás
- 6 dkg zsír
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz
- 1/2 csomag szalalkáli
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl tej
- 1 csipet só
A krémhez:
- 0,6 l tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 5 dkg liszt
A tetejére:
- 6 dkg étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg vaj

Hozzávalók
A szószhoz:
- 1 ek étolaj
- 4 ek liszt
- 1/2 tk őrölt édes pirospaprika
- 360 g sűrített paradicsom (házi)
- paradicsom ivólé
- 2 ek cukor
- ízlés szerint só
A töltelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg sertés darálthús
- 20 dkg rizs
- 2 tojás
- 8 darab TV paprika
- ízlés szerint só

Hozzávalók
- 0,6 kg burgonya
- 3 nagyobb répa
- 1 fej vörös hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 babérlevél
- néhány szem köménymag
- csipet kapor
- ízlés szerint só
- 2 teáskanál házi ételízesítő
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 2-3 tojás
- 2 teáskanál ecet (20%-os)

Hozzávalók
- 1,5 kg házi tyúk
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1/2 karalábé
- 1/2 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 darab paradicsom
- 1 darab paprika
- 1 darab burgonya
- petrezselyem- és zellerzöld
- 1-2 levél kelkáposzta (ha van)
- 3-4 rózsa karfiol (ha van)
- ízlés szerint só, (egész) feketebors, sáfrány, szerecsendió, szegfűbors, kömény
- házi levesízesítő
- 25 dkg 8 tojásos házi csigatészta

Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 22 dkg porcukor
- ízlés szerint reszelt citromhéj, mazsola
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 20 g vaníliás cukor

Hozzávalók
A krumplifőzelékhez
- 0,5 kg burgonya
- babérlevél
- só
- 3 ek liszt
- 1 ek ecet
- 2 dl tejföl
A „CSABAI” csemegekolbászhoz:
- 1 kg darálthús - ízlés szerint 20-30% zsiradék
- 2 dkg piros csemegepaprika
- 2 dkg só
- 2 g finomra őrölt fokhagyma
- 1,8 g fűszerkömény

Hozzávalók
- 25 dkg morzsolt főtt kukorica
- 60 g majonéz
- 160 g tejföl
- 1 kk mustár
- ízlés szerint só, őrölt bors
- 1 kis fej lilahagyma

Hozzávalók
A gombás fasírthoz:
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús
- 20 dkg gomba
- 1 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek zabpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- ízlés szerint petrezselyem zöld, só, őrölt bors
A rizshez:
- 0,5 kg rizs
- ízlés szerint só
- olívaolaj

Hozzávalók
- vaj
- olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 l húsleves alaplé
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 1 tubus krémsajt
- 25 dkg sajt (ízlés szerint többféle is lehet)