Receptgyűjtemény

Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt (iránymutató arány: 1 kg liszthez összesen 7,5 dl folyadék szükséges, amely tej vagy tejszín, olaj, tojás összessége)
- 1 mk. só
- 3 ek. cukor (Ha sós változatban szeretjük, akkor a cukor/só arány így változik: 2 tk. só, 1 tk. cukor)
- 1 tojás és 1 tojássárgája
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl zsíros tej (ha nincs zsíros tej, akkor 2 rész habtejszín, 1 rész félzsíros tej) és 2 dl habtejszín, így egyéb zsíradék nem szükséges. Ha nincs tejszínünk, akkor 70 gramm olvasztott vaj vagy margarin szükséges, de ezt csak utolsóként adjuk a tésztához, mert egyébként „lehúzza” az élesztő kelését, nehéz lesz a tészta.
Tetejére:
• 1 tojás
.jpg)
Hozzávalók
- 16 szelet sertéskaraj/csirkemell
- 2 bögre rizs
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő, oregánó

Hozzávalók
- 30 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
- 25 dkg zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj/zsír
- 1-2 húsleveskocka vagy ételízesítő
- aprított petrezselyemzöldje
- őrölt bors
- só
A daragaluskához:
- 1 tojás
- búzadara (amennyit a tojás felvesz)

Hozzávalók
- 500 g sovány túró
- 500 g apró szemű zabpehely
- 250 g margarin
- tengeri só
- 1 tojás a kenéshez
- 50 g reszelt gouda sajt a tetejére

Hozzávalók
- 10 db tv paprika
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg rizs
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 400 g sűrített paradicsom
- só, bors, fűszerpaprika, 1 ek cukor ízlés szerint
- kevés zsír/2 ek étolaj
- 1,5 ek liszt

Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 3-4 db szikkadt zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- kevés őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tojás
- 3 főtt tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
Petrezselymes burgonyához:
- 1 kg burgonya
- só
- 1-2 csokor friss petrezselyemzöldje
Sült répához:
- 4-5 sárgarépa
- kevés olaj a sütéshez
- só, bors ízlés szerint

Hozzávalók
- 2 ek zsír/olaj
- 2 ek liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- 1 ek só
- negyed tk bors
- fél tk köménymag
- 4 tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- ecet ízlés szerint

Hozzávalók
- 6 egész csirkecomb
- 3 tojás
- 0,5 dl tej
- 1 bögre liszt
- 1 bögre zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
- 5 dl étolaj
Petrezselymes burgonyához:
- 1 kg burgonya
- só
- 1-2 csokor friss petrezselyem
- 1 ek sertészsír

Hozzávalók
- fél ek zsír
- 1 közepes nagyságú vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 kisebb burgonya
- fél szál kolbász
- 1 bögre zöldborsó
- fűszerpaprika, só, bors
- 1 nagyobb paradicsom
- 3 ek sűrített paradicsom
- 1 ek ecet
- 1 tojás
- 3 ek liszt
- víz

Hozzávalók
- 6 db kakascomb (alsó, felső vegyesen)
- 6 paprika
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk cukor
- zsír
- só, bors

Hozzávalók
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- tej
- kókuszreszelék (a nyújtáshoz), ízlés szerint rumaroma
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók
- 1 kg csirkeaprólék vagy egy egész csirke
- 4 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 burgonya
- 1 kis fej karalábé
- 2 levél kelkáposzta
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só, egész bors ízlés szerint
- 1 húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb csokor zellerlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- csigatészta

Hozzávalók
- 1 kg sertés lapocka vagy comb
- 3 nagy sárgarépa
- 1 nagy fehérrépa
- 3-4 közepes burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tv paprika
- 1 paradicsom
- só, bors, őrölt vagy egész kömény ízlés szerint
- 2 ek őrölt pirospaprika
- zsíradék
- 1 marék tarhonya/1 tojásból készült csipetke (elhagyható)

Hozzávalók
- 500 g gomba
- 1 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 púpozott ek fűszerpaprika
- 1 kkanál só
- 4 ek víz
- 210 g tejföl (20%-os)
- 2 púpozott kk búzaliszt
A galuskához:
- 200 g búzaliszt
- 2 tojás
- 120 ml víz
- 2 csipet só
A főzéshez:
- víz
- só

Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg friss élesztő (vagy 7 g száraz élesztő)
- 1 kk só
- 1 kk kristálycukor
- 4 dl tej
- 2 tojássárgája
A nyújtáshoz:
- liszt
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
A tetejére:
- 1 ek tej
- 1 tojássárgája

Hozzávalók
- 5 púpozott ek liszt
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 2 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 1 ek étolaj
A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 3 ek puha vaj
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
Az öntethez:
- 1 tojás
- 3 dkg porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl tej

Hozzávalók
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 40 dkg zsiradék
- 4 tojás
- 16 dkg porcukor
- 1 dkg só
- 5 dkg élesztő
- kevés tej
A töltelékhez:
- 40 dkg dió
- 40 dkg mák
- 80 dkg cukor
- 2-3 citrom reszelt héja
- őrölt fahéj
- mazsola
- magozott meggy
- őrölt szegfűszeg
- vaníliás cukor
Kenéshez:
- tojás

Hozzávalók
- 0,5 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 2 húsleves kocka
- 1 ek ételízesítő
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szelet karalábé
- 2 rózsa karfiol
- bazsalikom
- ízlés szerint zöldborsó

Hozzávalók
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 4 tojás
- 100 g liszt
- 80 g kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 3 tábla étcsokoládé

Hozzávalók
- 1 cs réteslap
A töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 3 tojás
- 3,5 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek búzadara
- 1 kis pohár tejföl (175 g)
A kenéshez:
- olaj
- 1 kis pohár tejföl (175 g)
- 1 db tojás

Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 2,5 dl főzőtejszín
- fűszerkeverék
Körethez:
- 1 bögre rizs
- só, olaj
- 0,5 kg vegyes zöldség

Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 1 pohár tejföl
- só, bors
- 1-2 babérlevél
- kk őrölt paprika
- 10%-os ecet ízlés szerint