Engelschalt Antal

Engelschalt  Antal alkotó

Mesterség

kosárfonó

Ismertető

A kosárfonás már nagyon régóta érdekli, de körülbelül öt éve kezdett el egy tanfolyamot, ahol Rottler Ádám kosárfonótól tanulta meg az alapokat. Azóta szinte folyamatosan fon. Különböző népművészeti vásárokba, falunapokra jár fonott termékeivel.
2018-ban egy tiszaalpári kosárfonó táborban nagyon sokat tanult Kanalas Jánostól. Meghívást is kapott a Kosárfonó Találkozóra Tiszaalpárra, ahol három munkadarabja lett kiállítva. Ezt nagyon megtisztelőnek érezte, mert neves kosárfonókkal találkozhatott és ismerkedhetett meg.

A Komatál pályázatra két darab vesszőből font kosarat küldött be, a lakhelye szerinti tájegységnek megfelelő stílusban. Mindkét darab ki lett állítva, és díjazott is lett. 

Mivel főállású munka mellett fonja kosarait, úgy érzi, nem jut annyi ideje a fonásra, mint szeretné, de azért igyekszik a lehető legtöbb időt fordítani erre a nagyon szép mesterségre.

Szeretne még sokat tanulni, mert mindig felmerül valami, ami megtetszik neki és rögtön szeretné is elkészíteni. Arra törekszik, hogy munkái igényesek és tartósak legyenek.

Díjak, elismerések

Termékek (2 db találat)