Újabb komatál közösség alakult Zala megyében

Az újszülött kislány és szülei örömmel fogadták az elnyert tárgyakat. A családnak négy gyermeke van. A látogatás során a harmadik apróság is jelen volt, örömét a vendégek érkezése során ő sem palástolta.

A pályázat útján elnyert alkotások és kiegészítők átadására Keszthelyen került sor, november 5-én.

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala megyei igazgatóságának munkatársai – Sándor Ágnes igazgatóhelyettes, módszertani referens és Farkas Zsolt módszertani koordinátor – személyesen adták át a Közösség által megigényelt tárgyakat; a kalácssütőt, mely Szente Krisztina munkája, a hetési komakendőt, ami Donner Ferencné és Hácskó Imréné közös alkotása, valamint a kosarat, amit Engelschaft Antal készített.

A Várvölgyön élő, korábban megalakult Komatál Közösség tagja Dóra Áron és családja hívták a családot, hogy csatlakozzanak a Nemzeti Művelődési Intézet programjához. A két család a keszthelyi Család Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából ismerik egymást; Áron és felesége tanárok, a Szebényi család gyermekei pedig diákok az említett intézményben.

A komatál közösségek 12 napon keresztül biztosítanak a gyermekágyas anyuka és családja részére ételt, italt. Ezt a szolgálatot vállalta fel Áron vezetésével a Komatál közösség.

A ház, melyben a család él, egy igazi otthon, amely nyugalmat, szeretetet és melegséget áraszt. Az édesanya frissen sült tökös-mákos rétessel fogadta a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársait, valamint a Komatál Közösség tagjait.

 

Szóljon hozzá!