Új komatál közösség Solymáron

A Nemzeti Művelődési Intézet Komatál Programja az elmúlt év végén indult az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, együttműködve a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével. Az első Pest megyei település – aki pályázott a programra – Solymár volt. 2019. augusztus 23-án a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága ünnepélyes keretek között adta át a közösségnek a népművészeti alkotásokat.

A program elsődleges célja a közösség és hagyományteremtés, valamint a Komatál Programban részt vevő népi kézművesek felkarolása, alkotásaik népszerűsítése. A program további célja, hogy közösségépítő folyamatot indítson el a településeken azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a helyben élők tudatosan készüljenek az újszülöttek érkezésére: együtt, közösen tervezzék meg a gyermekágyas édesanyáról és családjáról való gondoskodás folyamatát.

A solymári közösség vállalta, hogy 12 napon keresztül egy nemrég a településre költözött családot támogat, ezzel is megkönnyítve a mindennapokat: a közösség más-más tagja által készített finomságokkal segítik a családot. A receptek itt elérhetőek.
 
komatál_solymar1

Szóljon hozzá!