Ifjúsági komatál közösség kapott komatálat Tatabányán

A Nemzeti Művelődési Intézet Komatál Programja 2018-ban indult el az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, együttműködve a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével. A program kapcsán a Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságon a tatabányai ifjúsági komatál közösség képviselői vették át a komatál csomagot 2020. február végén. 

Edelmayer Zsolt, megyei igazgatóhelyettes nagy örömmel köszöntötte a komatál közösség képviselőit, a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája munkatársait, akik nemcsak a hagyomány felélesztését, hanem továbbörökítését is vállalták azzal, hogy aktívan bekapcsolódtak a programba: egy teljes projektet valósítottak meg a megyei igazgatósággal.

komatal_tatabanya_1

Patakiné Slezák Ágnes, az iskola vezetője, valamint Kovács Gábor és Liczkiné Müller Melinda szakmai igazgatóhelyettes mindent megtettek azért, hogy a fiatalok magukénak érezzék a programot. Lehetővé tették, hogy a komatál közösség tagjain túl négy végzős osztály vehessen részt a projektet kísérő programokon. A végzős osztályokból verbuválódott csapat Szabó Zoltán vezetésével 12 napon keresztül látta el meleg étellel a családot, ahol a büszke édesanya, az iskola korábbi tanulója volt.

komatal_tatabanya_2

A tatabányai ifjúsági komatál közösség nevében Kovács Gábor, a közösség vezetője vette át a pályázat útján elnyert portékákat, mely egy háromrészes edénykészletből, egy asztalterítőből, illetve a komakosárból állt.

komatal_tatabanya_3

A fiatalok most a projekt záró kiállítására készülnek, ahol az iskola teljes közösségének bemutatják a Komatál Programot és a projekt során átélt élményeiket, tapasztalataikat. A komatál közösség delegál versenyzőt a 2020 áprilisában megrendezésre kerülő lakiteleki Komatál Gasztronómiai Versenyre is.

Kutenics Kinga

Szóljon hozzá!