A Komatál Program közleménye

A kialakult járványhelyzet miatt, illetve Magyarország Kormányának irányadó rendelkezései alapján kérjük, egyeztessenek a komatál közösségen belül a gondoskodás megszervezését/elhalasztását illetően. 

Amennyiben folyamatban van közösségükön belül a komatálazás, kérjük önöket, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai előírásokat a program keretein belül is. 

Kizárólag olyan otthonban készítsenek ételt az újszülöttes család részére, ahol nincs beteg családtag, mindenki egészséges. A fertőtlenítés szabályaira kérjük, kiemelten figyeljenek a gondoskodás megszervezésében. 

A komatálakat, az ételekkel megrakott kosarakat hagyják egy előre megbeszélt helyen, például a kerti asztalon, vagy a kinti ülőgarnitúrán a ház előtt. Ha ez nem megoldható a háziállatok miatt, minél rövidebb idő alatt, lehetőleg gumikesztyűben, a kellő távolságot megtartva adják át a szeretetcsomagot. 

Kérjük, a komatál közösségen belül a szervezésnél törekedjenek a virtuális vagy telefonos kapcsolattartásra, a közösség 70 év feletti tagjainak védelmében, kérjük, hogy ők most személyesen ne vegyenek részt a programban. 

Remélhetőleg pár hónapon belül mindannyian egészségesen, teljes értékűen vehetik ki részüket a közösség életéből. A kismama és családja a veszélyhelyzet elmúlása után is biztosan hálás lesz az akkor pótolt komacsomagokért. 

Vigyázzunk egymásra!

Szóljon hozzá!